Gyűrűk Ura/Hobbit Fanfiction Írói Kihívás

Hobbitnyi Kalandok Középföldén

A negyedik Szövetség

2019. június 02. - SlytHay

Íme a IV. Szövetség íróinaik névsora betűrendben:

Alavel

lex

Lothril Naethril

Míriel Eryndis

Stray Breeze

 

IV. forduló - Főtémák és kulcsok

Sziasztok!

Bár tegnap kellett volna kikerülnie ennek a bejegyzésnek az oldalra, a beállított posztot a blog megette, szóval most újraírom (még szerencse, hogy új asztalt szereztem az irodában, és most már nem látnak rá a laptopomra).

Csapjunk is bele a közepébe...

Két főtéma lesz, melyek közül bármilyen kombinációban választhattok, mivel nem csapatverseny lesz. Még az is előfordulhat, hogy mind a hat író ugyanazt a főtémát szemeli ki. :)

A két főtéma az alábbi:

A témákat nem feltétlenül kell a szó szoros értelmében venni.

 • SZÜLETÉS: Valaminek a kezdete, kialakulása, megújulás. A születés utalhat például egy új gondolat, eszme, elhatározás, egy barátság/kapcsolat, egy birodalom születésére is. A születés a körülmények függvényében lehet valami boldog, lehet egy fényes jövő előfutára, de lehet erőszakos, vérben fürösztött is.

 

 • ELMÚLÁS: Valaminek a vége, valamiről való lemondás. Az elmúlás utalhat például egy élet, egy barátság/kapcsolat végére, egy birodalom bukására, egy eszme összetörésére, vagy akár egy elme megbomlására. Az elmúlás nem feltétlenül valami rossz, jelképezheti a visszavonulás hozta békességet és megnyugvást is.

 

A főtéma és a titkos kulcs mellett egy főkulcs lesz.

A főkulcs egy helyszín lesz, azonban elsősorban az a célja, hogy a nevük alapján ihlesse meg valami az írót, és úgy próbálja meg azt az egyedi ötletet, elgondolást belefűzni a történetbe. Természetesen az is megengedett, hogy magát a konkrét helyszínt is felhasználjátok, viszont ahhoz, hogy teljes pontszámot kaphassatok a főkulcsra, elvont értelemben is fel kell hogy használjátok.

 

A választható főkulcsok az alábbiak: (Jóval több van hat lehetőségnél, mert nem tudtam választani, remélem, nektek jobban megy majd. :) Egy főkulcsot csak egy író választhat!)

 • Ered Gorgoroth "Rémület hegyei"
 • Ered Wethrin "Árnyékhegység"
 • Calacirya "A Fény Hasadéka"
 • Haudh-en-Nirnaeth "Könnyek Dombja"
 • Himland "Hűvös Sík"
 • Dínen "A Csendes vidék"
 • Iant Iaur "Öreg Híd"
 • Hithlum "Ködvidék"
 • Lanthir Lamath "Visszhangok Vízesése"
 • Moria "Fekete Szakadék"
 • Osgiliath "Csillagok Erődje"
 • Amon Ethir "A Kémek Hegye"

 

A titkos kulcsokhoz egy számot kell megadnotok 1-14-ig. 

 

A jelentkezési időszak ma délben startol.

Az alábbi sablont a lotr.hobbit.kihivas@gmail.com e-mail címre kell elküldeni.

A visszaigazoló e-mailt 24 órán belül mindenki megkapja, ám ha mégsem érkezik meg, akkor szóljatok.

 

Jelentkezési sablon:

 • nicknév
 • életkor
 • választott főtéma
 • választott főkulcs
 • választott titkos kulcs
 • link egy profilhoz, ahol megtalálhatóak a publikált írásaid (opcionális)

 

Most visszatérek a munkához, délután pedig várom a bátor jelentkezők e-mailjeit. :)

 

Üdv,

SlytHay

IV. forduló - START nyári menetrend szerint

Kedves Mindenki!

A Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívás IV. fordulója a tervezett nyári menetrend szerint el fog startolni.

A jelentkezési időszak 05.24-én 12:00-kor, tehát péntek délben fog elkezdődni.

Aki szeretne íróként részt venni a kihíváson, az alábbi jelentkezési sablont kell elküldenie a lotr.hobbit.kihivas@gmail.com e-mail címre:

 • nicknév
 • életkor
 • választott főtéma
 • választott kulcs
 • választott titkos kulcs
 • link egy profilhoz, ahol megtalálhatóak a publikált írásaid (opcionális)

A jelentkezést egy olyan e-mail címről küldd, amit rendszeresen ellenőrzöl, ugyanis a jelentkezés leadása után minden a kihívással, annak menetével kapcsolatos friss hír vagy fontos tudnivaló erre az e-mail címre fog érkezni.

Figyelem, az írók létszáma korlátozott!

Összesen 6 író jelentkezését tudom elfogadni.

A jelentkezések időrendi sorrendben kerülnek elbírálásra, és a 05.24. 12:00-nél korábban beérkezett jelentkezések automatikusan érvényüket vesztik. (Ha észreveszed, hogy túlbuzgó voltál, és hamarabb küldted be a jelentkezésedet, van egy egyszeri lehetőséged újraküldeni az e-mailt a megfelelő időintervallumban.)

A IV. fordulóban 2 főtéma közül lehet majd választani. Ezúttal azonban nem lesz csapatverseny, így nincs megszabva, hogy egy-egy főtémát a 6 író közül hányan választhatnak.

A pontos kulcslista és a leírások (a titkos kulcsok kivételével, természetesen) a holnapi nap folyamán kerülnek ki a blogra, szóval járjatok nyitott szemmel.

Üdv,
SlytHay

Hírek - IV. forduló

Sziasztok!

Volt ugyebár egy igényfelmérő a IV. forduló megrendezésével, illetve menetrendjével kapcsolatban, viszont az eredményről még nem hoztam hírt. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az, hogy az életem teljesen szétcsúszott az utóbbi két hónap alatt (a részletekbe most nem mennék bele), és sajnos nem volt időm és energiám ezzel a kihívással sem foglalkozni.

Először is, szeretném megköszönni mindenkinek, aki rászánta az időt a kérdőív kitöltésére. A beküldött ötleteket, javaslatokat is köszönöm, fontolóra fogom venni őket.

Másodszor pedig, hivatalosan is bejelentem, hogy a IV. forduló megrendezésére nyári menetrend szerint fog sor kerülni.

Jelentkezési időszak: 2019. máj. 24-31.
Alkotói időszak: 2019 jún. 1. - júl. 31.
Történetek beküldése: 2019. júl. 31.
Publikálás kezdete: 2019. aug. 1.
Publikálási időszak: 2019. aug. 1-9.
Szavazási időszak: 2019. aug. 1-31.
Eredményhirdetés: 2019. szept. 1.

Minden további részlet a kihívás következő fordulóját illetően május elején fog érkezni.

 

Üdvözlettel,

SlytHay

 

IV. Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívás - Igényfelmérő kérdőív

Sziasztok!

Korábban ugyebár felmerült egy következő forduló megrendezése, és több érdeklődő visszajelzést is kaptam ezzel kapcsolatban. Most sikerült időt szakítanom a kihíváson való ötletelésre, a működőképes menetrend kialakítására, kulcsokra, stb. Azonban a közelmúltban több hasonló kaliberű hazai kihíváson való negatív tapasztalatból kifolyólag egy következő forduló meghirdetése előtt mindenképp szeretném felmérni a valós igényeket. Mivel már konkrét menetrendre tudjátok alapozni az érdeklődéseteket, én is pontosabb képet tudok kapni, ami alapján meg is tudom hozni a végleges döntést a IV. fordulót illetően.

Az igényfelmérő kérdőívet ITT tudjátok elérni. (A két lehetséges menetrendet a kérdőív fejlécében megtaláljátok.)

Amennyiben van ismerősötök a fandomban, aki aktívabb vagy íróként, vagy olvasóként, nyugodtan megoszthatjátok vele is a linket, hiszen az a cél, hogy minél több potenciális résztvevőhöz eljusson ez a hír, illetve maga a kihívás.

Segítő közreműködéseteket előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel,

SlytHay

 

Tervek a jövőre, azaz lesz-e folytatás

A napokban volt egy megkeresés azzal a kérdéssel, hogy lesz-e következő fordulója a Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívásnak. Nos, a válaszom az volt, hogy abszolút nincs kizárva, sőt már magam is gondolkodtam rajta, viszont pontos időpontot még nem tudok kitűzni. A legvalószínűbbnek azonban egy késő őszi, kora téli kezdést tudok elképzelni. Szóval ha valaki erre jár, és szintén érdekelt lenne a kihívásban, a legtanácsosabb, ha ekkortájt tér vissza, és addigra akár már konkrétumokat is találhat a IV. Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívás tekintetében. :)

Amennyiben valaki már most tudja, hogy szeretne valamilyen formában részt venni a kihíváson, szívesen veszem, ha e-mail vagy jelen bejegyzés alatti hozzászólás formájában jelzi azt, hiszen így ha itt az idő, külön értesítő levelet is tudok küldeni a tervezett menetrendet illetően, amint fix információkkal rendelkezem.

Addig is legyen további szép éve minden erre térő Kószának!

Üdvözlettel,

SlytHay

Menetrend módosítás

Figyelem!

A III. GYU/Hobbit Kihívás menetrendjében módosításokat volt szükséges eszközölni, melyek a következők:

Szavazási időszak: augusztus 1 – szeptember 9.

Eredményhirdetés: szeptember 10. (vasárnap) 20:00

 

Tehát a történetek elolvasására és pontozására plusz egy hét áll a kedves olvasók rendelkezésére.

Az eddig beérkezett értékeléseket az írók nevében is nagyon szépen köszönöm.

Természetesen még mindig várunk újabb véleményező olvasókat is, hiszen a határidő meghosszabbításával még nekik is van lehetőségük kényelmesen végigolvasni mind a hat történetet, majd pontozni azokat. Segítsetek életben tartani a magyar GYU/Hobbit fanfiction-író fandomot.

 

Üdvözlettel,

SlytHay