Gyűrűk Ura/Hobbit Fanfiction Írói Kihívás

Hobbitnyi Kalandok Középföldén

Hobbitnyi Kalandok Középföldén

Olvasói szabályzat

2015. július 10. - SlytHay

Az olvasó 7 szempont szerint pontozhatja a történeteket. Ezeknek a szempontoknak a részletes leírása ITT található.

● Pontozásra az első történet felkerülésétől van lehetőség. Miután minden történet feltöltésre került, az olvasók még körülbelül két további hetet kapnak szavazat leadására.

● Pontozáshoz Indapass regisztrációra van szükség, ami néhány kattintást és kevesebb mint egy percet vesz igénybe -- a regisztrációs adatlap ITT elérhető; illetve Facebook profillal is lehetséges a hozzászólás/szavazás;

● Amennyiben a fenti opciók közül egyik sem megoldható az olvasó számára, lehet élni azzal a lehetőséggel, hogy a lotr.hobbit.kihivas@gmail.com címre az olvasó elküldi a véleményét/értékelését, és azt a szervező publikálja a blogon a megfelelő történet alatt, természetesen az olvasó nevét feltüntetve a hozzászólásban.

● Véleményezni és pontozni csak névvel ellátott hozzászólásban lehet. Az anonim szavazatok érvénytelennek számítanak.

● Az olvasó a történetről alkotott véleményét és a pontozást az adott történet alatt, hozzászólás formájában teheti meg.

● Az olvasó egy történetet csak egyszer pontozhat.

● Pontozni csak olyan történetet lehet, amit elejétől a végéig elolvastak.

● A pontok későbbi módosítására nincs lehetőség; abban az esetben, ha a szavazat leadásakor egy szempont vagy egy pont lemaradt, a szavazat kiegészítésére egy újabb hozzászólásban van mód.

Az olvasó szavazata csak abban az esetben érvényes, ha MIN. 4 történetet pontokkal értékelt.

● Kérés, hogy az olvasó lehetőség szerint a pontozási szempontok mindegyikénél legalább egy mondatban értékelje a történetet; minden visszajelzés fontos az írók számára.

● Ha az olvasó felismeri egy történet íróját, arra nem tehet konkrét névleges utalást.

● Az írók is véleményezhetik egymás műveit a pontozási időszak lezárása után, de értelemszerűen nem pontozhatják azokat.

● Az olvasókat kérem, hogy véleményüket és kritikájukat kulturált hangnemben, negatív kritika esetében sem bántó módon fogalmazzák meg.

● A szervezőnek jogában áll a nem szabályos, nem megfelelő hangnemben íródott hozzászólásokat moderálni, illetve törölni, amennyiben azt szükségesnek ítéli. Ha az első eset utáni figyelmeztetés ellenére egy olvasó újból megszegi a szabályzatot, azonnali hatállyal elveszíti a pontozási- és véleménynyilvánítási jogát. Természetesen a kulturált kommunikációt a szervező az íróktól is elvárja az esetleges kritikákra adott válaszok során, amikre az eredményhirdetés után lesz lehetőségük.

● A pontozási időszak végén az érvényes szavazatok összesítésére, majd pedig a pontok átlagolására kerül sor; ezen pontszámok alapján születik meg a végeredmény.

● Az olvasók észrevételeikkel, problémáikkal bármikor a szervezőhöz fordulhatnak a lotr.hobbit.kihivas@gmail.com e-mail címen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-hobbit-kihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr647474652
süti beállítások módosítása